Hoe werken wij?

Hoe werken wij?
4 (80%) 1 stemmen

OTOdirect is een handelsnaam en eigendom van Plus Advies B.V.uit Drachten. Plus Advies B.V. is ingeschreven in de registers van de AFM onder nummer 12016281.

Plus Advies B.V. werkt samen met het volmachtkantoor Melching Assuradeuren B.V. Een volmachtkantoor is een professionele financieel dienstverlener die bevoegd is (gevolmachtigd) namens één of meerdere verzekeraars op te treden. Een volmachtkantoor doet dus bijna alles wat een verzekeraar ook doet. Een volmachtkantoor heeft een eigen vergunning van de Autoriteit Financiële markten (AFM) en voldoet volledig aan de eisen die door de AFM worden gesteld. Bovendien worden door verzekeraars (volmachtgevers) hoge eisen gesteld aan financiële dienstverleners aan wie zij een volmacht verstrekken. Vooral op gebied van vakbekwaamheid, kwaliteitsmanagement, transparantie en integriteit.

Een volmachtkantoor zorgt voor een snelle en efficiënte verwerking van aanvragen, polisadministratie en schadebehandeling zonder tussenkomst van verzekeraars.

Welke partijen worden vergeleken?

Als vergelijker is het ons doel om het aanbod van verzekeringen zo compleet en vooral inzichtelijk mogelijk in beeld te brengen. We doen ons best om zoveel mogelijk verzekeraars in onze vergelijking op te nemen. Wij werken via Melching Assuradeuren B.V. samen met een groot deel van de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Wij vergelijken de premies van Allianz, Avéro Achmea, ASR, Budgio, Delta Lloyd, Generali-autoverzekering, Goudse Verzekeringen, London, Nationale-Nederlanden en Reaal.

Wij vergelijken alleen op basis van prijs. Alle WA autoverzekeringen lijken heel erg veel op elkaar. Daarom is de prijs erg belangrijk. Een overzicht van de belangrijkste verschillen in dekking lees je hier.

Wij stellen geen vragen over je persoonlijke situatie en kijken niet welke verzekering het beste aansluit bij je situatie en wensen. Wij gaan alleen op zoek naar de goedkoopste WA Autoverzekering en vergelijking daarvoor een beperkt aantal maatschappijen.

Je kiest ervoor om uitsluitend gebruik te maken van onze dienstverlening om te vergelijken en te bemiddelen in een WA autoverzekering en geen gebruik te maken van ons persoonlijk advies. Hiermee komen wij klanten tegemoet die geen behoefte hebben aan een uitgebreid advies en graag zelf rechtstreeks verantwoordelijk willen zijn voor de aanschaf en het beheer van hun verzekeringen of andere financiële producten. Omdat wij geen persoonlijk advies gegeven maar slechts jouw opdrachten uitvoeren, ben je zelf verantwoordelijk voor de keuze van de verzekering, alsmede voor de afstemming op jouw persoonlijke situatie. Je kunt in geval van Execution only ons op geen enkele manier verantwoordelijk houden voor de door jou gemaakte keuzes.

Het spreekt voor zich dat wij jou, in samenwerking met de aanbieder, van de WA autoverzekering wel op de hoogte zullen houden van ontwikkelingen die voor de door jou afgesloten WA autoverzekering van belang zijn.

OTOdirect is betrouwbaar: Wet op financieel toezicht

Al onze partners – verzekeringsmaatschappijen en assurantietussenpersonen – voldoen aan de eisen die de Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt. De Wft regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Alle partijen zijn aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFid). Aansluiting bij deze organisatie betekent een garantie voor professionaliteit en integriteit.

Hoe verdienen wij ons brood?

OTOdirect vergelijkt voor jou WA autoverzekeringen. Om in aanmerking te komen voor onze unieke kortingsregeling moet je in bezit zijn van een unieke kortingscode. Het kan zijn dat je hiervoor een éénmalig bedrag moet betalen. OTOdirect ontvangt dan een deel van deze vergoeding. OTOdirect ontvangt geen vergoeding voor WA autoverzekeringen die via OTOdirect worden aangevraagd bij Melching Assuradeuren B.V.

Verzekerden en bezoekers van OTOdirect bieden wij via de OTOdirect Community geselecteerde producten of diensten aan. Wij hebben daarmee maar één doel: je laten besparen op je je autokosten. Wij zoeken leveranciers en dienstverleners die meer willen leveren voor minder. Een goed of beter product en dienstverlening (meer), tegen een lagere prijs. Of een tijdelijke aanbieding. Heb je via OTOdirect een WA autoverzekering afgesloten, dan ontvang je deze (tijdelijke) aanbiedingen ook regelmatig per e-mail. Binnen de OTOdirect Community bestaan onze inkomsten uit een bescheiden (jaarlijkse) vergoeding die wij van de leveranciers en dienstverleners ontvangen. Deze (jaarlijkse) vergoeding varieert per product. Een (jaarlijkse) vergoeding geldt natuurlijk niet voor de WA autoverzekeringen die via OTOdirect worden aangevraagd bij Melching Assuradeuren B.V..

Print Friendly, PDF & Email